طراحی ویلا و هر آنچه که درباره ساخت ویلای رویایی باید بدانید

طراحی ویلا و هر آنچه که درباره ساخت ویلای رویایی باید بدانید

مشاوره با آس دیزاین تجربه ای متفاوت

[TheChamp-Sharing]

طراحی ویلا و ساخت یک ویلای رویایی، یا خانه شخصی به کمک افراد ماهر و با تجربه دور از دسترس نیست. مکانی برای دور همی های خانوادگی، استراحت، تفریح و آرامش ذهنی در روزهای آخر هفته. حتی در طرح های چند منظوره میتوان از ویلا برای برگزاری مجالس مهمانی و جشن ها استفاده کرد. خیلی از افراد ترجیح می دهند از هیاهوی شهر ها فاصله بگیرند و خانه های ویلایی را برای زندگی دائمی انتخاب می کنند.

پیشرفت و رشد زندگی شهری، گسترش آپارتمان سازی، و مشغله های کاری باعث جدایی افراد از محیط بکر و آرام طبیعت شده. و این امر متاسفانه منجر به آشفتگی ذهنی، حس افسردگی و خستگی روحی میشود. همچنین با وجود آلودگی های شهر های بزرگ، ناخودآگاه در ذهن احساس نیاز به حضور در فضایی طبیعی ایجاد میشود. تا بتوانیم برای مدتی دغدغه های زندگی را از یاد ببریم. در این مطلب سعی دارم تا در مورد طراحی و ساخت ویلا و هر آنچه که لازم است بدانید بپردازم. پس با من همراه باشید.

various images of buildings & Construction-Interior & Exterior design

تعریف ویلا

*تعریف لغت نامه دهخدا، ویلا یا خانه ٔییلاقی زیبا، خانه ای که معمولاً دارای باغ و باغچه باشد. در محاوره ویلا به ساختمانی گفته می شود که از چهار طرف به فضای بیرون نما و دید داشته باشد.  معمولا ویلا را در اطراف شهرها یا در ییلاق ها می سازند. البته ویلا خانه ای شهری نیست ولی در بعضی از کشورها قوانین ساخت و ساز به شهروندان اجازهٔ ساخت ویلا در داخل شهر را می دهد. بدین معنی که در برخی مناطق شهری خانه های مسکونی به صورت ویلایی ساخته می شوند.

ایده یا فلسفه اصلی طراحی ویلا

ویلا در واقع به مکانی اطلاق می‌شود که طبیعت را به روح انسان نزدیک کند. قدم زدن در دل طبیعت، استشمام هوای پاک بدون آلودگی، سکوت مطلق، منظره درختان. یا دید عالی کوهستان، جنگل، رودخانه و برکه، دریاچه یا دریا و مزرعه می تواند احساسی ناب و عمیق را در شما ایجاد کند. که در هیچ یک از خانه های شهری اثری از آن نیست. به همین علت طراحی ویلا باید به گونه‌ای باشد که جاذبه‌های درونی و بیرونی متفاوتی از آپارتمانها و خانه های متداول شهری داشته باشد.

در فرهنگ عامه امروزه کشورمان معمولا به خانه ای با سقف شیب دار و نمای چهار طرفه که در 1 الی 3 طبقه ساخته شود، ویلا میگویند. در گیلان و مازندران و خطه شمال کشور به واسطه اقلیم منطقه ای مرطوب، اکثر منازل به صورت ویلایی ساخته می شوند. البته با گسترش شهرها از تعداد ویلاها در مرکز شهرها کاسته شده. ولی همچنان در حومه شهر و شهرک ها ویلاها خواهان بسیاری دارد. ویلای ساحلی، ویلای کوهستانی، ویلا باغ و ویلای جنگلی از نمونه های مختلف ویلا در ایران هستند. که هر کدام با توجه به شرایط و روحیات افراد جذابیتهای منحصر به خود را دارند.

طراحی ویلا و تاریخچه آن

بیایید کمی با تاریخچه ویلا آشنا شویم، ساخت و طراحی ویلا را به روم باستان نسبت میدهند. در آن زمان ساختمان های افراد طبقه بالای جامعه به صورت ویلا در باغ های وسیع ساخته می شدند. بعد از فروپاشی امپراطوری روم توسط کلیسا کاربری ویلا تغییر کرد. و بیشتر به منظور معبد مورد استفاده قرار گرفتند. با گذشت زمان در قرون وسطی بعد از تغییراتی دوباره به صورت ساختمان های اشرافی مورد استفاده قرار گرفتند. لقب ویلا در روم باستان به خانه ای ییلاقی و مزرعه ای مستقل داده می شد. که افراد متمول گهگاه برای استراحت از آن استفاده می کردند. در دورۀ رنسانس ایتالیا در کنار خانه روستایی سنتی یا ویلا روستیکا، ویلای شهری یا ویلا اوربانا نیز پدید آمد. این ویلا ها نیز جنبه مسکونی نداشتند و با باغی بزرگ بیشتر حکم تفرجگاه را داشتند.

طراحی ویلا-نمای خارجی ویلا-نمای داخلی ویلا

می توان گفت که طراحی و ساخت ویلا در کشور ما بیشتر از معماری به سبک ایتالیایی الهام گرفته است. به گونه ای که طراحی و ساخت ویلا ها در زمینی که وسعت زیادی داشته باشد صورت می گیرد. و بنای اصلی آن باید لوکس، دارای جذابیت و زیبایی چشم گیری باشد. ساختمان های ویلایی اغلب با باغچه ها و درختان سرسبز و چشم انداز طبیعی احاطه می گردند. وجود طبیعت برای گشت و برای پیاده روی در اطراف ویلا مهم است. چون قرار نیست مدام از پنجره ویلای خود به بیرون نگاه کنیم، باید به دل طبیعت زد و از زیبایی های آن استفاده کرد. بنابراین، وجود یک فضای مناسب در اطراف ویلا یا در مناطق نزدیک، برای پیک نیک های خانوادگی، پیاده روی، هواخوری و ورزش کردن بسیار ضروری است.

هدف از ساخت ویلا

همانطور که در مقدمه گفته شد، امروزه با پیشرفت و رشد زندگی شهری و آپارتمان سازی، ناخودآگاه در ذهن احساس نیاز به حضور در طبیعت، و یا ویلایی خارج از شهر در منطقه های خوش آب و هوا برای اسکان موقت و تمدد اعصاب و تفریح شکل میگیرد. این مکان، در عین چشم نواز و زیبا بودن باید کاربردی بوده تا شرایط برای استراحت و تفریح ساکنان به بهترین نحو مهیا شود. به همین دلیل مطالعه و تحقیق قبل از خرید یا ساخت ویلا ضروری به نظر میرسد.

با اینکه ویلای شخصیتان از فضای شهری فاصله دارد برای بهبود کیفیت اقامت و تامین آرامش روحی می بایست از لحاظ امکانات، برابر با ساختمان های شهری باشد. وجود امکانات اولیه آب، برق و گاز بسیار پر اهمیت است. با رعایت اصول طراحی در ساخت ویلا سعی میشود تا در مدت زمانی که شما قصد استفاده از این مکان را دارید دچار کمبود یا محدودیت و مشکلات رفاهی نباشید.

تفاوت طراحی ویلا و آپارتمان

طراحی ویلا قطعا نسبت به طراحی آپارتمان و ساختمانهای مسکونی متداول تفاوت هایی دارد. چه در طراحی فضای بیرونی، محوطه و اطراف ویلا و چه در طراحی فضای داخلی. طراحی و ساخت ویلا فرآیند خاصی را میطلبد و باید توسط افرادی انجام گیرد که نه تنها متخصص در این زمینه باشند، بلکه به جزئیات و نیازها نیز خوب توجه کنند.

پیش از آن که نسبت به تصمیم طراحی و ساخت ویلا اقدام کنید ابتدا باید بدانید که می خواهید ویلای شما از لحاظ معماری چه شکل و ساختاری داشته باشد. فراموش نکنید که ویلا مکانی است که قرار است در درجه اول به شما آرامش و راحتی بدهد. این شما هستید که باید در ویلای خودتان راحت باشید. پس خواسته های مورد نظر خود را با طراحان و کارشناسان با تجربه در میان گذاشته و با آن ها مشورت کنید. همچنین باید واقع بین بوده و برآوردی از هزینه ها داشته باشید. طراحی ویلا و نقشه مد نظر باید متناسب با بودجه و محدودیتها یتان تعیین شود.

نکات مهم در ساخت ویلا و عوامل موثر در طراحی ویلا

آنچه که آسایش و راحتی را در یک ویلا به وجود می آورد چیست؟

در ابتدا توجه به عواملی چون زمین‌شناسی و اقلیم منطقه از مهمترین فاکتورها در خصوص طراحی ویلا است. بنابراین پس از مطالعات کافی در این خصوص عملیات طراحی ویلا آغاز می‌شود. البته در کنار طراحی داخلی ویلا نباید از طراحی چشم ‌انداز و محوطه خارجی آن غافل شد. مکمل طراحی یک ویلای خوب، محوطه ‌سازی مناسب برای آن است. بهمین دلیل ما در آس دیزاین طراحی ویلا و محوطه را همزمان و در کنار هم انجام میدهیم.

همچنین برای تامین آسایش توجه به جهت وزش باد و زاویه تابش خورشید ضروری میباشد. این عوامل تاثیر مستقیم بر فرم و ابعاد ساختمان دارد. در ضمن تعداد بازشو ها، ابعاد پنجره ها و چگونگی طرح سایه بان ها را تعیین می کنند. پیشنهاد همیشگی من برای محوطه سازی طراحی سایه و نیم سایه با استفاده از عناصر معماری میباشد.

قدم بعدی بررسی نوع بافت منطقه و راه های دسترسی به ویلا میباشد. که باید از نظر ساختمانهای اطراف، بافت طبیعی، نوع توپوگرافی و پوشش گیاهی مد نظر قرار گیرد. هر یک از عوامل ذکر شده می توانند در ایجاد محیطی دوست داشتنی و التیام بخش موثر باشند.

ارزش طراحی ویلا در چه چیزی است؟

ویلایی که با تمام معیارهای مهندس و هنر معماری ساخته شده و در طراحی خود “اصل احترام به محیط” و “منابع طبیعی پیرامون” را حفظ کرده باشد، یک مکان ایده آل برای اقامت و مانند یک نگین ارزشمند، کمیاب و خواستنی است.

لازم به توضیح نیست که طراحی ویلا و هر ساختمانی، فقط کنار هم قرار دادن چند اطاق نیست. طراحی داخلی ویلا با ترکیب دکوراسیون داخلی و چیدمان مبلمان کامل میشود. به نظر من در طراحی معماری نمیتوان دکوراسیون داخلی را جدا در نظر گرفت. زیرا این دو مکمل یکدیگرند و بدین صورت طراح میتواند روح هنر و مهندسی را در کالبد ساختمان بدمد. فرم ساختاری ساختمان، طراحی داخلی و ایجاد فضاهای مناسب، در کنار دکوراسیونی چشم نواز، مبلمان راحت و زیبا، چیدمان فضاها و سلسله مراتب قرارگیری آنها در زیبا سازی و کاربردی بودن ساختمان بسیار مهم هستند. با رعایت اصول و جزئیات، می‌توان انتظار داشت که ویلای شما به یک مکان عالی برای تفریح، پالایش ذهن و محل مناسبی برای اوقات فراغتتان تبدیل شود.

نامگذاری ویلا بر اساس بنا و ساختار ویلا

با توجه به بنای ساختمان های ویلایی عموما آنها را بر اساس تعداد و نوع طبقات به صورت زیر دسته بندی می کنیم. البته این دسته بندی ها بیشتر بر اساس ویلاهای متداول میباشد و ویلاهای خاص را شامل نمیشود.

ویلای فلت یا یک طبقه:

عموما ویلایی که دارای یک طبقه و یک سقف میباشد و طبقه ای مجزا ندارد، را ویلای فلت یا همکف میگوییم. در کل سازه هایی که با اختلاف سطح حداکثر یک متر از سطح زمین ساخته می شوند را همکف و یا فلت (در انگلیسی) می گویند. ساختمان همکف طبقه‌ای از ساختمان است که مستقیماً روی سطح زمین قرار می‌گیرد. در صورتی که ابعاد زمین مناسب باشد میتوان بنای ویلا را روی سطح زمین گسترش داد. در اینصورت ساخت ویلا بصورت فلت مقرون بصرفه و اقتصادی میباشد.

ویلای نیم طبقه یا نیم پیلوت:

بسته به شرایط و خواسته های کارفرما برخی از قسمتهای ساختمان با اختلاف ارتفاع طراحی میشود. گاهی برای سطح اشغال کمتر و استفاده بهتر از زمین قسمتهایی از بنا را به نیم طبقه انتقال میدهیم. معمولا از این اختلاف ارتفاع به منظور تامین فضایی برای ورودی یا پارکینگ استفاده می شود. یا برای ایجاد بالکن ها و تراس های فراخ با اختلاف سطح های متناسب. همچنین در زمین هایی که دارای شیب میباشند این گزینه میتواند مفید واقع شود. هزینه ساخت ویلا ی نیم طبقه نسبت به ویلای فلت بیشتر میباشد.

در تصویر مقابل ویلایی در شیب یک تپه اجرا شده. همانطور که میبینید برای ایجاد فضای باز و مسطح از نیم طبقه ها استفاده شده. بدین ترتیب محوطه هایی مناسب برای پوشش گیاهی ایجاد شده و همچنین میتوان از آنها بعنوان فضایی برای دورهمی یا برگزاری مهمانی ها استفاده کرد. البته هر چه ویلا از سطح زمین ارتفاع میگیرد نمای بهتر از مناظر اطراف خود را به ساکنانش هدیه میدهد. بدیهی است این افزایش ارتفاع باعث افزایش هزینه های سازه ای و ساخت ویلا میشود.

ویلای دوبلکس یا دو طبقه:

اصطلاح دوبلکس برای بسیاری از شما آشناست و نیاز چندانی به توضیح نخواهد داشت. اصطلاح دوبلکس  به مفهوم ساخت ویلا در دو طبقه میباشد. دسترسی طبقات از طریق راه پله و آسانسور تامین میشود. در اینگونه ویلا ها اگر محدودیت های طراحی و بودجه اجازه دهد طراحی راه پله میتواند یکی از المان های کانونی و زیبا برای ویلای شما باشد. سقفهای بلند و اشراف طبقه بالا بر طبقه پایین از جذابیتهای ویلای دوبلکس میباشد.

ویلای تریبلکس یا سه طبقه:

ویلای تریبلکس به معنای طراحی و ساخت ویلا در سه طبقه میباشد. مانند ویلاهای دوبلکس طبقات، از طریق پله و آسانسور با یکدیگر در ارتباط هستند. از آنجایی که اکثر ویلاها در کشور ما از زیربنای بالایی برخوردار هستند افراد برای در اختیار داشتن فضایی بیشتر حداکثر به ساخت ویلاهای دوبلکس روی می‌آورند. استفاده از ویلاهای تریبلکس به ندرت دیده می‌شود، البته هزینه ساخت هم بی تاثیر نمیباشد. این ویلاها در زمین‌هایی با مساحت کوچک می‌توانند بسیار مفید باشند. ویلاهای تریبلکس با بهره گیری از ارتفاع بیشتری که دارند چشم اندازهای بهتری خواهند داشت.

تجربه ای متفاوت در طراحی دکوراسیون داخلی

آس دیزاین مفتخر است کلیه خدمات خود را بر بستر اینترنت ارائه دهد. با توجه به پیشرفت امکانات آنلاین فقط از طریق یک گوشی همراه و نرم افزارهای ارتباطی مانند تلگرام، اسکایپ و ... میتوان تمامی خدمات مورد نیاز شما را ارائه داد.
مشاوره رایگان

برای طراحی و ساخت ویلا موضوعات مختلفی مطرح می‌گردد. تقریبا محور اصلی در طراحی ویلا این است که از چه نوع سبکی در کل فضا استفاده کنیم. حال و هوای این سبک میتواند در کل فضاهای ویلا جاری باشد. البته میتوان در فضاهایی مستقل از سبک های متفاوت استفاده کرد. همچنین میتوان از تلفیق چند سبک در یک فضا یا در کل فضاها استفاده کرد. یادآور میشوم که سبک های معماری زیادی وجود دارد. علت آن وجود تنوع فرهنگ و اقلیم در نقاط مختلف جهان میباشد که سبک های معماری متنوعی ابداع گردیده. در ادامه درباره سبک هایی که دارای شهرت و محبوبیت بیشتری میباشند صحبت میکنیم.

  • معاصر
  • مدرن
  • سنتی
  • مدرن میانه قرن بیستم
  • مزرعه
  • انتقالی
  • صنعتی
  • اسکاندیناویایی
  • روستایی یا روستیک
  • ساحلی
  • التقاطی
  • جنوب غربی- سبک استعماری اسپانیایی و بومی آمریکایی
  • استوایی
  • صنعت و هنر
  • آسیایی
  • ویکتوریایی
  • مدیترانه ای
  • فرانسوی
  • شیک کهنه
  • و …

در ایران چند سبک عمده در طراحی ویلا رایج است. سبک کلاسیک رومی، سبک معاصر، سبک مدرن و سبک تلفیقی.

امکانات و عرصه هایی که وجود آنها باعث جذابیت طراحی ویلا میشود

مفهوم عرصه

  • تعدادی از فضاها و عملکردهای سازگار که با هم وابستگی معمــاری داشته و در بخش مشخصی از نقشه طرح ما مکان یابی گردند را عرصه مینامیم. برای سادگی در این نوشتار از عبارت فضا به جای عرصه استفاده میکنم.

در طراحی یک ویلا باید پیشاپیش فضاهای مورد نظر را مورد بررسی و مطالعه قرار داد. برخی از این فضاها درخواست کارفرما میباشد. برخی از الزامات مهندسی و معماری میباشد که باید در طرح گنجانده شوند. برخی بر اساس شرایط منطقه و اقلیم بهتر است لحاظ شوند. برخی نیز به پیشهناد طراح برای ایجاد ارزش بیشتر در طراحی ویلا اضافه میشوند. در هر صورت اگر تصمیم ساخت ویلا دارید، بهتر است لیستی از فضاهای مورد نیازتان آماده کنید.

در کل در ساخت ویلا کلیه فضاها به سه دسته اصلی تقسیم میشوند:

  • فضا های داخلی
  • فضاهای باز
  • فضاهای نیمه باز

در ادامه برخی از فضاهایی که متداول میباشند را معرفی میکنم.

فضاهای داخلی

  • فضای داخلی خصوصی شامل: اتاق خوابها، حمام و سرویس، اتاق کار، اتاق مطالعه یا کتابخانه.
  • فضای خانوادگی شامل: غذا خوری، آشپزخانه، هال، نشیمن که در صــورت امکـــــان با دسترسی مستقیم به حیاط و تراس طراحی میشود.
  • عرصه پذیرایی شامل: پذیرایی، نهارخوری، در مناطق سردسیر استفاده از شومینه را توصیه میکنم. چون شومینه میتواند یکی از زیباترین و جذاب ترین بخشهای یک ویلا باشد. شومینه ها با متریالها و ابعاد مختلفی وجود دارند تا گرمابخش فضای ویلایتان شوند.
  • عرصه خدماتی شامل: سرایداری، پارکینگ اصلی و پارکینگ مهمان، موتورخانه، رختشورخانه، انبار وسایل و تجهیزات، انبار سرد یا سرداب برای نگهداری میوه های باغ و مواد غذایی.
  • سالن ورزش: طراحی یک ویلا با یک سالن ورزشی شخصی زیبا میتواند ارزش بالایی برای شما ایجاد کند. همچنین باعث انگیزه بیشتری برای تحرک و ارتقای سلامت جسمی خانواده میشود.  تیم طراحی آس دیزاین می تواند در طراحی ویلا ی شما سالنی زیبا، همراه با نورپردازی چشمگیر را به شما هدیه بدهد.
  • فضای بازی یا سالن بازی: همانطور که گفتیم ویلا ها بیشتر بمنظور استراحت، سرگرمی و تفریح ساخته میشوند. نیاز مشترک کودکان و بزرگسالان به تفریح بر کسی پوشیده نیست. ما میتوانیم در طراحی ویلا با ایجاد یک فضای بازی خلاقانه و قرار دادن وسایلی مثل میز شطرنج، میز بیلیارد، فوتبال دستی، تنیس روی میز، والیبال و یا تشکهای فنری، یا امکانات بازی های ویدیویی و .. جذابیت بیشتر ایجاد کنیم. البته طراحی و جا نمایی، ابعاد، نوع چیدمان باید متناسب با طرح کلی بنا و نیازهای شما باشد.
  • سونا و جکوزی و استخر سرپوشیده یکی دیگر از گزینه های مناسب برای کسب آرامش و استراحت میباشند. ساخت ویلا همراه با یک استخر چهار فصل خالی از لطف نیست. پیشنهاد میکنم بخشی از فضا را به سونای خشک و بخار و جکوزی اختصاص دهید. علاوه بر این، وجود یک مینی بار یا فضایی برای نشیمن و استراحت مجموعه شما را کامل میکند. البته تمام اینها شامل هزینه های زیادی میشود ولی مطمئن باشید در پایان از این هزینه ها پشیمان نمی شوید.
  • گل خانه: همانطور که میدانید همه گیاهان در شرایط آب هوایی هر منطقه قابل رویش نیستند. در هنگام طراحی ویلا برای داشتن برخی از گیاهان باید فضایی سرپوشیده طراحی شود. در این فضا ها میتوانید شرایطی فراهم کنید و گیاهان و گلهای زیبایی را جمع آوری کنید. همچنین میتوانید در این گل خانه های سرپوشید از برخی پرندگان و گونه های جانوری نگهداری کنید. که برای افرادی که به حیوانات علاقه دارند بسیار جذاب و سرگرم کننده میباشد.
  • سالن سینمای خانگی: وجود یک سالن سینمای خانگی بهانه دیگری برای جمع شدن افراد خانواده و دوستان میباشد. یک سالن خاص با صندلی هایی دقیقا مثل سینما تا اوقاتی را در کنار خانواده برای تماشای فیلم یا مسابقات ورزشی یا بازی های کامپیوتری بپردازید.
  • یادآور میشوم در هنگام طراحی ویلا برای صرفه جویی میتوان به جای طراحی فضاهای جدا برای کاربری هایی که صحبت کردیم، از فضاهایی چند منظوره استفاده کنیم. بعنوان مثال ترکیب سالن بازی و ورزش و سینمای خانگی در یک سالن. مسلما برای طراح کار دشوارتری است ولی برای شما بسیار بصرفه خواهد بود.

فضاهای باز

  • باغ میوه یکی دیگر از جذابیتهای ویلا میباشد. مسلما عطر و طعم میوه هایی که خودتان از درخت چیده باشید متفاوت هستند. اینطور نیست؟ استفاده از درختان میوه متناسب با منطقه ویلا هم به زیبایی ویلای شما کمک میکند و هم عاملی برای انجام کار های گروهی و خانوادگی میشود.
  • باغچه گلهای تزئینی: ارتباط انسان با طبیعت و تاثیر گیاهان بر روی روحیات ما انکار ناپذیر میباشد. به نظر من طراحی یک باغ یا باغچه از گل های زیبا و تزئینی در ساخت ویلا از فضاهای لازم و ضروری میباشد. گل آرایی و انتخاب نوع پوشش گیاهی کار یک متخصص و طراح میباشد. یک متخصص در زمینه گل و گیاه می داند که چه گل هایی با شرایط آب و هوایی شهر و منطقه شما سازگار است. علاوه بر این، شما می توانید در این باغ یا باغچه سبزیجات مورد علاقه تان را پرورش دهید.
  • روف گاردن یا بام سبز: علت ایجاد یک فضای سبز در بام ساختمان محدودیت فضای باز و زمین در شهر های بزرگ بود. ولی امروزه تبدیل به یک فضای دلپذیر در ویلا ها شده. بام سبز میتواند محل مناسبی برای دور همی و صرف غذا باشد. معمولا برای تزئین این فضا از پوشش گیاهی، گلدان، آتشدان، آبنما، آلاچیق و … استفاده میکنیم. البته میتوان استخر و جکوزی روباز هم در این مکان تعبیه کرد. اگر محدودیت مالی ندارید همواره اجازه دهید تا طراحتان ایده پردازی کند. مطمئن باشید ذهن خلاق و پویای یک طراح با تجربه ایده هایی نو و بدیع برای شما به ارمغان میاورد.
  • استخر روباز و جکوزی روباز: تقریبا اکثر ویلاها این گزینه را دارند. شکل و فرم استخر همچنین جانمایی آن میتواند بر زیبایی و کارایی آن بیافزاید. در طراحی ویلا میتوانیم استخر ها را با نورپردازی، تعبیه فواره، آبنما، آبشار، پل عبور و … تزئین کنیم. استفاده از گیاهان در اطراف استخر میتواند فضایی دل انگیز ایجاد کند. همچنین فضایی برای استراحت و آفتاب گرفتن در کنار استخر لازم به نظر میرسد. در صورتی که فضای کافی در اختیار داشته باشیم، میتوانیم قسمتی از استخر با عمق کم طراحی کنیم، که برای کودکان مناسب باشد.

فضاهای نیمه باز

فضاهای نیمه باز معمولا دارای سقف میباشند و حداقل از یک سو به فضای باز مشرف میباشند. مانند بالکن یا تراس ساختمان ها

  • تراس تابستانی و زمستانی: تراس تابستانی مکانی است که با فضای باز و معمولا مشرف به باغ، مکانی محبوب برای صرف صبحانه یا عصرانه است. همچنین می توانید در تراس های خود مکانی را به حمام آفتاب اختصاص دهید. امروزه روش هایی برای پوشش تراس ها در فصول سرد سال وجود دارد. این امر باعث میشود در حالیکه از هوای مطبوع داخل ویلا استفاده میکنید همچنان خود را نزدیک به طبیعت حس کنید.
  • آلاچیق، پرگولا، کزبو: یکی از پر طرفدارترین فضاها در طراحی و ساخت ویلا آلاچیق یا پرگولا است. این عنصر به ظاهر ساده، می تواند فضایی صمیمی برای دورهمی های خانوادگی باشد. تنوع در سایز، فرم، مصالح مصرفی و … باعث شده هر سلیقه ای را اقنا کند.
  • باربیکیو که فضــــایی مهم ولی غیــــر رسمی است و در صورت امکان بایــد در بهترین موقعیت طراحی قرار داده شود این عرصه رو به آفتاب و در فضای محوطه میباشد.
  • آبنما و آتشدان: این دو عناصر تزئینی و زیبا هستند می توانید تابستان ها در کنار آبنمای خود نشسته و از خنکا و صدای آرامش بخش آن بهرمند شوید. زمستان ها هم می توانید آتشدان را به عنوان یک وسیله گرمایشی و البته دکوراتیو در محوطه ویلای خود داشته باشید.
  •  

در نهایت این انتخاب شماست که برای طراحی و ساخت ویلای رویایی تان کدام سبک ساختاری و سبک معماری و امکانات ذکر شده را دوست داشته باشید. اگر دست به انتخاب زدید حتما از یک تیم حرفه ای و متخصص در این راه کمک بگیرید. گروه معماری آس دیزاین با افتخار و با تکیه بر دانش روز و تجربه میتواند پاسخگوی هر نوع سلیقه و خواسته شما در زمینه طراحی و ساخت ویلای دلخواهتان باشد.

نویسنده:

امتیازدهی و ثبت دیدگاه

اشتراک گذاری:

[TheChamp-Sharing]
جالب بود، ستاره میدم.
4.8 ستاره از تعداد 73 امتیاز

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *