مراحل اخذ پروانه ساختمان - تحریریه آس دیزاین

در 8 قدم برای صدور جواز ساختمان تهران اقدام کنید
4.7 (10)

 8  مرحله برای صدور جواز ساختمان تهران

جواز ساختمان از جمله اسناد کلیدی در مراحل ساختمان سازی است که زیر نظر شهرداری‌ها صادر می‌شود. صدور این مجوز به‌ معنای ساخت‌وساز قانونی است که در آن تمامی مشخصه‌های فنی با رعایت اصول شهرسازی رعایت شده ‌است. برای اخذ جواز ساختمان تهران نیز تابع همین ضوابط و آیین نامه های شهرسازی هستیم که در مراحلی قانونی تدوین شده است. قبل ‌از آغاز هر گونه ساخت‌وساز در این شهر لازم است تا برای صدور پروانه ساختمان تهران اقدام کنید.

پروانه ساختمان تهران نوعی سند اجرایی است که شامل اطلاعاتی از قبیل مساحت زیربنا، نوع اسکلت ساختمان، تعداد طبقات، مشخصات مالک یا مالکان حقیقی و حقوقی، شماره پلاک ثبتی ملک، کروکی زمین و… می‌شود. برای اخذ جواز ساختمان تهران به مدارکی از قبیل اصل و تصویر کارت شناسایی مالک، اصل و تصویر سند مالکیت، برگه تسویه عوارض شهرداری و… نیاز دارید. در این مقاله از آس دیزاین به راهنمای جامع اما مختصر و مفید از چگونگی اخذ پروانه ساختمان تهران می‌پردازیم.

ممکن است این مطلب نیز مورد پسند شما باشد: طراحی ویلا ی اورگانیک – ویلا ی ای بی

مراحل اخذ پروانه ساختمان - تحریریه آس دیزاین
مراحل اخذ پروانه ساختمان – تحریریه آس دیزاین

مراحل اخذ پروانه ساختمان تهران در یک نگاه

اگر قصد ساختمان‌سازی در کلان‌شهر تهران را دارید، لازم است تا با توجه به قوانین شهرداری این شهر برای آغاز ساخت‌وساز خود اقدام کنید. اخذ جواز ساختمان اولین و اصلی‌ترین قدم شما است که برای این منظور مراحل زیر را سپری خواهید کرد:

1- تشکیل پرونده

2- دستور صدور بازدید از سمت شهرداری

3- تهیه مدارک گزارش کارشناسی و ارائه به شهرداری

4- مجوز طراحی نقشه ساختمان

5- طراحی نقشه مطابق با دستورالعمل و ضوابط شهرداری و ارائه به مراجع ذی‌صلاح

6- پرداخت تمامی عوارض شهرداری‌ها

7- تدوین مدارک پیش‌نویس

8- صدور پروانه ساختمان تهران

این مراحل جواز ساختمان تهران از آغاز تا انتها یک پروسه کاملاً حقوقی، فنی و عملیاتی است. به ‌این ‌ترتیب شهرداری تهران مطمئن است که شما ساختمان جدید خود را کاملاً مطابق با طرح جامع شهری می‌سازید و شما هم اطمینان دارید که با اخذ جواز ساختمان تهران در مسیر ساخت خود با هیچ مانع قانونی از جانب شهرداری مواجه نخواهید شد. اما این مراحل برای صدور جواز ساختمان در شهر تهران چه هستند؟

مرحله اول: تشکیل پرونده

در اولین قدم به جهت اخذ جواز ساختمان تهران باید پروژه خود را به مراجع قانونی معرفی کنید. این کار با ثبت درخواست در شهرداری‌ها و یا دفاتر خدمات الکترونیک آغاز می‌شود.

برای ثبت درخواست صدور پروانه ساختمان تهران به مدارکی از قبیل اصل و تصویر سند مالکیت، اصل و تصویر مدارک شناسایی مالک مانند کارت ملی و یا شناسنامه، برگه تسویه عوارض شهرداری در سال جاری و سال‌های قبل نیاز دارید. به ‌این ‌ترتیب گویا قبل‌ از آغاز هر اقدامی باید دست‌ به ‌کار شوید و با استعلام دقیق عوارض شهرداری برای پرداخت تمامی هزینه‌ها اقدام کنید. البته تمامی این اقدامات از طریق همان دفاتر خدمات الکترونیک شهری انجام خواهد شد. پس از ارائه مدارک می‌توانید برای ثبت کتبی درخواست صدور جواز ساختمان در شهر تهران اقدام نمایید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی تشکیل پرونده به مطلب رو به رو مراجعه کنید: همه چیز درباره تشکیل پرونده جواز ساختمان در تهران

مرحله دوم: دستور صدور بازدید از جانب شهرداری

مرحله دوم برای صدور جواز ساختمان تهران مربوط به جریان اداری شهرداری مناطق تهران است. باید منتظر باشید تا پرونده شما توسط مسئولان شهرداری بررسی شده و برای بازدید مقدماتی دستورات لازم صادر گردد. در این مرحله یک کارشناس از جانب شهرداری برای بازدید از ملک مورد نظر مراجعه می‌کند. این کارشناس مراتب حقوقی ملک مورد نظر مانند ابعاد زمین، عرض خیابان و بنای ساختمان، وضعیت ساختمان‌های مجاور و… را بررسی خواهد کرد تا در مورد برخی کلیات از قبیل مقدار مساحت مجاز ساختمان، تعداد طبقات، تعداد واحدها و… تصمیم‌گیری شود.

در نظر داشته باشید که دستورالعمل جامعی برای قوانین تراکم شهرداری تهران صادر شده ‌است که طبق این دستورالعمل تعداد طبقات ساختمان با توجه به موقعیت جغرافیایی محل پروژه و ابعاد زمین محاسبه می‌شود. قاعدتاً اگر مساحت ملک از مقدار معینی کمتر باشد، جواز ساختمان در شهر تهران برای احداث بنایی بیشتر از چهار طبقه صادر نخواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی دستور صدور بازدید به مطلب رو به رو مراجعه کنید: دستور صدور بازدید از جانب شهرداری

دستور صدور بازدید از جانب شهرداری - تحریریه آس دیزاین
دستور صدور بازدید از جانب شهرداری – تحریریه آس دیزاین

مرحله سوم: تهیه مدارک گزارش کارشناسی و ارائه به شهرداری

تمام حد و حدود ساختمان‌سازی بر روی ملک مورد نظر طبق نظر بازدید کارشناس در محل پروژه صورت می‌گیرد. البته در تعیین مجوز ساختمان از تطابق آن با طرح تفصیلی جامع شهر تهران استفاده خواهد شد.

طرح تفصیلی هر نوع سند جامع شهرسازی است که در کلان شهرها برای مدیریت ساخت‌وسازهای جدید اجرا خواهد شد. در این طرح هر نوع ساخت‌وساز جدید باید هماهنگ با نیازهای جغرافیایی، جمعیتی و دیگر ساختمان‌های شهری باشد. بنابراین کارشناس بازدید، موقعیت و پتانسیل ملک را با توجه به معیارهای طرح تفصیلی مناطق مختلف شهرداری تهران ارزیابی خواهد کرد. در این بررسی به موضوعاتی از قبیل رعایت تراکم شهری، عدم تداخل با پروژه‌های عمرانی و… نیز پرداخته می‌شود. در نهایت و پس ‌از ارائه گزارش کارشناسی به مراجع ذی‌صلاح شهرداری‌ها، حد و حدود ساختمان جدید در ملک مورد نظر با توجه به قوانین تراکم شهری محاسبه خواهد شد. در پایان این مرحله پس از بررسی نظر کارشناسی و تمامی جوانب حقوقی دستور نقشه از جانب شهرداری صادر خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی تهیه مدرک گزارش کارشناسی به مطلب رو به رو مراجعه کنید: تهیه گزارش کارشناسی جواز ساختمان و ارائه به شهرداری

مرحله چهارم: مجوز طراحی نقشه ساختمان

پس ‌از بررسی مقدماتی کارشناسی ملک و تطابق آن با دستورالعمل جامع تراکم شهری، دستور تهیه نقشه توسط مراجع شهرداری تهران صادر خواهد شد. به ‌این ‌ترتیب مالک مختار است که هر نوع نقشه اما کاملاً مطابق با محدوده تعیین ‌شده توسط شهرداری را طراحی نماید. از طرفی در دستورالعمل تهیه نقشه به موضوعات کلی مانند عرض گذر و مقدار مساحت کلی ساختمان در طبقات مختلف آن اشاره خواهد شد. کارفرما موظف است که نقشه ملک مورد نظر را دقیقاً مطابق با دستورالعمل صادر شده توسط شهرداری تهران تهیه نماید. از سال 1401 مراحل جواز طراحی نقشه به صورت دو مرحله ای انجام می شود. به شکلی که در مرحله اول جواز جهت ارائه نقشه های کلی ساختمان صادر خواهد شد. پس از تائید این مرحله مقدماتی حالا می توانیم برای اخذ مجوز مرحله دوم مانند مدارکی از قبیل برگه خاک، کمیته نما و… اقدام کنیم.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی مجوز طراحی نقشه ساختمان به مطلب رو به رو مراجعه کنید: مرحله مجوز طراحی نقشه ساختمان

مرحله پنجم: تطابق نقشه مطابق با دستورالعمل و ضوابط شهرداری تهران

برای اخذ جواز ساختمان باید نقشه ملک را دقیقاً مطابق با حد و حدود تعیین ‌شده توسط شهرداری طراحی کنید. توجه داشته باشید که طراحی نقشه، کلیدی‌ترین مرحله اخذ جواز ساختمان تهران است و به حداکثر بهره‌برداری ساختمان چه از لحاظ متراژ بنا و کیفیت طراحی فضای ساختمان می‌انجامد.

کارفرما در چگونگی طراحی نقشه و اجرای فضاها مختار است، اما به ‌هر حال تمامی ایده‌ها در محدوده تعیین ‌شده توسط شهرداری و در تعداد طبقات اعلام‌ شده صورت می‌گیرد. پس ‌از طراحی نقشه لازم است تا آن را از طریق دفاتر خدمات شهری در اختیار شهرداری قرار بدهید تا بررسی‌های لازم صورت بگیرد. ممکن است ایراداتی به نقشه وارد شده که نیاز به اصلاح داشته باشند. معمار ملزم است که نقشه جدید را با توجه به تمامی اصلاحات لازم تهیه نموده و مجدداً آن را به دفاتر خدمات مهندسی ارجاع دهد تا تأییدیه نهایی آن برای صدور پروانه ساختمان تهران صادر شود.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی بررسی و تایید نقشه جواز ساختمان به مطلب رو به رو مراجعه کنید: بررسی و تایید نقشه جواز ساختمان

 

طابق نقشه با دستورالعمل - تحریریه آس دیزاین
طابق نقشه با دستورالعمل – تحریریه آس دیزاین

مرحله ششم: پرداخت تمامی عوارض شهرداری

پس ‌از تأیید نهایی نقشه و اطمینان از رعایت تمامی محدوده‌ها و ضوابط شهرداری می‌توانیم برای مقدمات ساخت سازه اقدام کنیم. اما در این مرحله از صدور پروانه ساختمان تهران لازم است تا هزینه‌های مربوط به عوارض نوسازی و همچنین عوارض شهرداری پرداخت شود. این عوارض با توجه به موقعیت منطقه شهرداری و متراژ موجود در هر طبقه ملک و نوع کاربری ملک محاسبه خواهد شد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی پرداخت عوارض شهرداری به مطلب رو به رو مراجعه کنید: پرداخت عوارض شهرداری

مرحله هفتم: تدوین مدارک پیش‌نویس

پس ‌از پرداخت تمامی عوارض شهرداری، تأیید نهایی از جانب اداره درآمد منطقه صادر خواهد شد و شما می‌توانید مرحله تدوین پیش‌نویس برای صدور پروانه ساختمان تهران را آغاز کنید. برای تهیه آن لازم است تا به دفاتر خدمات شهری مراجعه نمایید.

پس ‌از ارائه فرم درخواست تعیین ناظر مراحل قانونی تعیین مهندس ناظر پروژه توسط مراجع قانونی شهرداری صورت می‌گیرد. این ناظر بدون دخالت کارفرما و فقط از جانب شهرداری منطقه تعیین خواهد شد، اما لازم است تا میان مالک و ناظر قراردادی مبنی ‌بر اجرای کار پروژه تنظیم شود. مالک برای تهیه پیش‌نویس ملزم به ارائه مدارکی از قبیل موارد زیر است:

برگه سبز مهر شده سازه، معماری، تأسیسات برقی و مکانیک

برگ سهمیه ناظر به‌ همراه قرارداد مابین مالک و ناظر

برگه تعهد رعایت اصلاحیه

تمامی فایل‌های نقشه سازه و نقشه برق و مکانیک

چک لیست رعایت مباحث 19 و 6 در بارگذاری و زلزله

برگه تعهد تأییدیه خاک و تعهد مشاوره ژئوتکنیک

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره ی تدوین مدارک پیش نویس به مطلب رو به رو مراجعه کنید: تدوین مدارک پیش نویس

مرحله هشتم: صدور جواز ساختمان تهران

برای اخذ نهایی جواز ساختمان تهران امضاء مدیران شهرداری منطقه الزامی است. اولین فرد، رئیس طرح تفصیلی منطقه شهرداری است. در قدم بعدی لازم است تا پروژه شما مورد تأیید رئیس اداره صدور پروانه نیز قرار بگیرد. اگر تمامی جزئیات پروژه کامل باشد و هیچ منع قانونی و یا خلاف صورت نگرفته باشد، رئیس این اداره نیز تأییدیه نهایی را صادر خواهد کرد.

صدور جواز ساختمان تهران - تحریریه آس دیزاین
صدور جواز ساختمان تهران – تحریریه آس دیزاین

گام نهایی

در گام بعدی پروژه شما از سطح اجرایی صدور پروانه منطقه شهرداری خارج و لازم است تا توسط مدیران ارشد مناطق شهرداری تهران بررسی شوند. معاون شهرداری منطقه یکی از همین مدیران ارشد است که مفاد کلی پروژه را با جزئیات بررسی کرده و تأییدیه لازم را انجام خواهد داد. شخص شهردار منطقه در بالاترین نهاد قانونی نیز آخرین فردی است که به بررسی کلیات پروژه پرداخته و امضای نهایی برای صدور جواز ساختمان تهران را صادر خواهد کرد. به ‌این ‌ترتیب مراحل اخذ جواز ساختمان تهران به پایان می رسد و می‌توانید برای چاپ پروانه و آغاز ساخت‌وساز اقدام کنید.

جالب بود، ستاره میدم.
4.7 ستاره از تعداد 10 امتیاز

دیدگاه خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

20 درصد هدیه بهاری آس دیزاین

دوست من این هدیه شامل کلیه خدمات آس دیزاین می شود. اگر کد هدیه دریافت نکردید با ارسال عدد 1 به شماره 50004001010818 کد برای شما ارسال خواهد.